DSVS 2023

DSVS 2023

Frankrijk – De Stem van Songfestival.be 2023

In De Stem van Songfestival.be gaat deze website voor het achtste opeenvolgende jaar op zoek naar hét nummer voor het komende Eurovisiesongfestival. Dit jaar lees je hier geschreven recensies van telkens drie andere redacteurs. Natuurlijk kun je ook zelf weer meestemmen, verderop in dit artikel. Vandaag de inzending uit Frankrijk.

play

Arne

Évidemment van La Zarra is naar mijn persoonlijke smaak de beste inzending van dit jaar. Dat kan veel zeggen over mijn smaak, maar evenveel over het gemiddelde niveau in deze editie. De Franse chanson barst niet van originaliteit en de kans dat La Zarra de trofee mee naar huis neemt lijkt me zo goed als onbestaande. 

Nochtans klopt het totaalplaatje helemaal. Een mysterieuze zangeres met een heerlijke Piaf-r, een dramatisch begin en een stevige beat onder het refrein. Évidemment is dan ook één van de weinige nummers die ik dit jaar al grijsgedraaid heb. 

Het enige nadeel bij deze leuke Franse inzending is dat het niet raakt. La Zarra is een steengoede en professionele zangeres, maar straalt geen emotie uit. Iets wat op het Songfestival van onschatbare waarde is. Toch ben en blijf ik fan van dit nummer: 9/10’

Jasper

‘Ik maak me grote zorgen over de Franse inzending. Want ook al zal je door mijn review een behoorlijk positieve indruk van La Zarra en haar lied krijgen, dat wil nog niet zeggen dat ik geloof in de slaagkansen van Frankrijk op het Songfestival 2023. Waarom ik hoge punten geef: de klasse en uitstraling van de zangeres, het lekker dramatische begin van het nummer, de Franse saus en die lekkere, maar toch subtiele discobeat. Maar laat dat nu ook net de aspecten zijn waardoor ik twijfel over het potentieel op het Songfestival. Mijn persoonlijke smaak scoort niet altijd op het festival, integendeel zelfs … 

Het is weer allemaal zeer Frans. In het verleden is gebleken dat het publiek daar niet zit op te wachten. Amir (2016) zijn nummer was internationaal genoeg en Barbara Pravi (2021) pakte iedereen in. Ze imponeerde. Dat doet deze inzending niet. La Zarra doet drie minuten lang haar ding, maar pakt met dit lied hét moment niet. Op het Songfestival moet je het soms heel groot aanpakken, maar net zo goed héél klein. Daar tussenin schuilt de vergeetput. Hopelijk sukkelen de Fransen niet weer, évidemment, in die put. 8/10’

Matthias

‘Het lied van La Zarra begint goed en ook het refrein kan ik smaken, met een leuk ritme. Frankrijk doet het opnieuw in het Frans, dat is ook een pluspunt voor mij. De Franse omroep hoopt waarschijnlijk het succes van Barbara Pravi te kunnen herhalen, alleen raakte Voilà mij emotioneel meer. Évidemment verveelt mij vrij snel. Het zal aan de artieste liggen, want ook andere liedjes van La Zarra kunnen mij niet boeien. De act zal boeiend moeten zijn om mijn aandacht drie minuten vast te kunnen houden. Jammer, want de tekst vind ik prachtig.

Zonder rechtstreeks in de finale te zitten denk ik dat La Zarra ook wel een finaleplaats te pakken had kunnen krijgen. Al heb ik mijn twijfels bij een toptienplaats. Bij gebrek aan veel betere inzendingen zal dat misschien wel lukken, maar het zal niet vooraan de top tien zijn. Voor de Franse inzending van dit jaar heb ik ondanks mijn kanttekeningen een 7/10 over.’

Stem zelf mee!

Alle redacteurs van Songfestival.be samen geven het land van vandaag een gemiddelde score van 7,44/10. Zelf meestemmen kan hieronder, gedurende 24 uur na publicatie van dit artikel. Jouw stem telt mee voor twee derde van het totaal en de top tien van alle 37 songs voor Liverpool plaatst zich voor de finaleweek eind april. We delen de eindscore dagelijks mee op onze Facebookpagina.

Meer weten?

Meer lezen over de kandidaat van vandaag en alle andere deelnemers van het Songfestival 2023? Dat doe je in onze handige kandidatenfiches:

candidateflag

Australia

candidateflag

Croatia

candidateflag

Czech Republic

candidateflag

Estonia

candidateflag

Georgia

candidateflag

Iceland

candidateflag

Poland

candidateflag

Sweden

candidateflag

Switzerland

candidateflag

United Kingdom

Advertisement