DSVS 2023

DSVS 2023

Letland – De Stem van Songfestival.be 2023

In De Stem van Songfestival.be gaat deze website voor het achtste opeenvolgende jaar op zoek naar hét nummer voor het komende Eurovisiesongfestival. Dit jaar lees je hier geschreven recensies van telkens drie andere redacteurs. Natuurlijk kun je ook zelf weer meestemmen, verderop in dit artikel. Vandaag de inzending uit Letland.

play

Matty

‘Sudden Lights, een groep met best alternatieve vibes maar die een nummer brengt dat niet weet te overtuigen. De frontzanger komt er vocaal niet sterk genoeg bovenuit en mist de nodige spark om het nummer uit zijn voegen te laten barsten. Als band past het plaatje en past deze geheel in hun stijl en performance, wat helaas niet zal opvallen op het Songfestival zelf.

De muziek mag dan instrumentaal wel opbouwen, tegen het einde ligt iedereen te geeuwen of is iedereen naar toilet geweest. Dit is één van de typische pauzenummers die zo zal passeren en niet zal blijven hangen. Ik vraag me zelfs af of ze zelfs zin hebben om naar Liverpool te gaan, want dit nummer verkopen als ‘slaapliedje’ zal weinig harten sneller doen slaan. Het had gewoon zoveel beter kunnen zijn met de juiste song, de juiste muziek enz. 5/10 voor een goeie poging!’

Philip

‘Letland is over het algemeen nooit echt een van mijn favoriete landen op het festival en dat is dit jaar niet anders. Daar waar het land vorig jaar nog iedereen aan het dansen kreeg doen ze het dit jaar omgekeerd. In plaats van te dansen vrees ik dat iedereen in slaap zal liggen tegen het einde van dit nummer. Meer dan slaapverwekkend kan je dit nummer dus niet noemen. De zanger komt zelfs in de studioversie nauwelijks boven de muziek uit.

Ik verwacht ook op het festivalpodium geen vuurwerk. Het is nog maar de vraag in welke act dit nummer gestoken zal worden om de aandacht van de kijker te trekken. Muzikaal zit er geen enkele climax in dit nummer waardoor je tegen het einde van het nummer niet meer zal weten naar wat je nu eigenlijk geluisterd hebt. Een 4/10 voor de moeite omdat er jammer genoeg nog slechtere nummers de revue zullen passeren. ‘

Sven

‘Letland laat mij volledig koud. Het nummer begint nog enigszins veelbelovend, maar nadien verlies ik snel mijn concentratie en zin om verder te luisteren. Er zijn dit jaar redelijk wat bands op het Songfestival en ik vrees dat de jongens van Sudden Lights niet tot de elite van hun soort zullen behoren tussen de andere.

Hun nummer is redelijk ééntonig, grijs en koel. Er is geen echte chemie. De hotels in Riga zullen ook in 2024 geen woekerwinsten maken door de komst van het Songfestival, vermoed ik. Een 4/10 voor inzet.’

Stem zelf mee!

Alle redacteurs van Songfestival.be samen geven het land van vandaag een gemiddelde score van 4,56/10. Zelf meestemmen kan hieronder, gedurende 24 uur na publicatie van dit artikel. Jouw stem telt mee voor twee derde van het totaal en de top tien van alle 37 songs voor Liverpool plaatst zich voor de finaleweek eind april. We delen de eindscore dagelijks mee op onze Facebookpagina.

Meer weten?

Meer lezen over de kandidaat van vandaag en alle andere deelnemers van het Songfestival 2023? Dat doe je in onze handige kandidatenfiches:

candidateflag

Australia

candidateflag

Croatia

candidateflag

Czech Republic

candidateflag

Estonia

candidateflag

Georgia

candidateflag

Iceland

candidateflag

Poland

candidateflag

Sweden

candidateflag

Switzerland

candidateflag

United Kingdom