Tel Aviv 2019

TEL AVIV 2019

Dit is startvolgorde halve finales Songfestival 2019

Deze namiddag werd de startvolgorde voor de halve finales van dinsdag 14 en donderdag 16 mei bekend gemaakt. De startvolgorde voor de grote finale van het 64e Eurovisiesongfestival op zaterdag 18 mei in Tel Aviv wordt, zoals gebruikelijk, bekend gemaakt enkele uren nadat de doorstotende finalisten uit de tweede halve finale gekend zijn.

Onze Eliot komt op dinsdag 14 mei als tiende aan bod, tussen de nummers van Servië en Georgië in. Zoals eerder bekend gemaakt, zou Eliot uitkomen in de tweede helft van de eerste halve finale. Onze Belgische trots komt nu tussen de ballade van Servië en het liedje van Georgië in.

Niet hoog ingeschat 

Op zich is dat geen slechte zaak omdat Wake Up tussen twee nummers komt die fans en bookmakers helemaal niet hoog inschatten. België kan opvallen met een moderne en eigentijdse compositie. Daarnaast is het Belgische nummer ook veel moderner dan de ons flankerende nummers.

Sinds 2013 wordt de startvolgorde bekendgemaakt door de producenten van het Songfestival, en niet meer willekeurig geloot. Zo werd dus bepaald dat Cyprus en Armenië de halve finales openen, en San Marino en Azerbeidzjan afsluiten.

Potentiële winnaar volgens de bookmakers treedt bijna als laatste op

Topfavoriet Duncan Laurence uit Nederland treedt op donderdag 16 mei als zestiende op, tussen de liedjes uit Noorwegen en Noord-Macedonië. Dat is dus naar het einde van de show toe. Het lied van de Noren is net als dat van ons buurland populair, terwijl Proud van Noord-Macedonië eerder een outsider is.

De volledige startvolgorde van de halve finales kan je in onderstaande tabel raadplegen:

 

Bekijk onderstaande filmpje met de volledige startvolgorde voor de eerste semi-finale: 

play

Bekijk onderstaande filmpje met de volledige startvolgorde voor de tweede semi-finale:

play

Advertentie