Lissabon 2018

LISSABON 2018

Startvolgorde halve finales Songfestival 2018 bekend

De EBU heeft op de officiële website van het Songfestival de startvolgorde vrijgegeven van de twee halve finales van het komende ESF, op 8 en 10 mei in Lissabon.

Sinds het Songfestival 2013 wordt die volgorde niet meer willekeurig geloot, maar bepaald door de producers, met als bedoeling een zo gevarieerd mogelijke uitzending te brengen qua genres en stijlen. Eind januari vond de allocation draw plaats, waarin de 37 landen die deelnemen aan de halve finales willekeurig werden geloot in een helft van een van de twee semi’s. Op basis daarvan mochten de producers hun ding doen.

De volledige startvolgorde van de twee halve finales vind je terug in onderstaande tabellen. De volgorde van de finale wordt na afloop van de tweede halve finale bepaald. We weten wel al dat Portugal als achtste zal optreden. Om belangenvermenging te vermijden, wordt de positie van het gastland namelijk wel nog steeds geloot.

1e halve finale, dinsdag 8 mei: In deze halve finale stemmen naast de negentien deelnemende landen ook Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk mee.

2e halve finale, donderdag 10 mei: In deze halve finale stemmen naast de achttien deelnemende landen ook Duitsland, Frankrijk en Italië mee.

Advertentie