Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021

Hooverphonic treedt als 11e op in 1e halve finale Songfestival 2021

De EBU heeft de startvolgorde bekendgemaakt waarop de in totaal 33 landen optreden die deelnemen aan de twee halve finales van het Songfestival 2021. Sinds 2013 wordt die volgorde niet meer willekeurig geloot, maar bepaald door de producenten van de wedstrijd.

Vorig jaar werd tijdens de allocation draw wel al vastgelegd in welke helft van welke halve finale de landen deelnemen. Omdat het Songfestival toen afgelast werd, bleven de resultaten daarvan gemakshalve behouden voor dit jaar. Armenië en Wit-Rusland zijn evenwel inmiddels afgevallen.

In totaal nemen er zo 39 landen deel aan het Songfestival 2021, waarvan er 6 (Duitsland, Frankrijk, Italië, gastland Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) al onmiddellijk in de finale van zaterdag 22 mei staan. De overige 33 landen moeten eerst een finaleplek versieren in de halve finales van dinsdag 18 en donderdag 20 mei. Hooverphonic neemt namens België deel aan de eerste poule, vlak na Tick Tock uit Kroatië en Set Me Free uit Israël. De exacte volgorde vind je hieronder terug:

Advertentie