Rotterdam 2021

ROTTERDAM 2021

Alles over Songfestival 2021

Na de afgelasting van het Songfestival 2020 door het coronavirus, vindt de editie van 2021 plaats in het Nederlandse Rotterdam. De EBU, NPO en AVROTROS zijn verantwoordelijk voor de organisatie. De beoogde locatie is de Ahoy in Rotterdam. De presentatie zal in handen zijn van Chantal Janzen, tweevoudig ex-Songfestivaldeelneemster Edsilia Rombley, Jan Smit en NikkieTutorials. Op deze pagina updaten we constant over de laatste nieuwigheden over het 65e Songfestival.

Dit zijn de data van het Eurovisiesongfestival 2021: 18 en 20 mei (halve finales), met op 22 mei 2021 de grote finale. Zowel de slogan Open Up als het podiumontwerp van 2020 blijven behouden. Ook hetzelfde gebleven: de loting per halve finale. Dat wil zeggen dat België, met Hooverphonic, in de tweede helft van de eerste halve finale zal aantreden. De band brengt er als elfde The Wrong Place. Niet 41, maar 39 landen treden aan in Nederland. Armenië trekt zich terug door politieke spanningen in het land. Wit-Rusland stuurde twee (politiek getinte) nummers in die niet door de EBU werden geaccepteerd. Ook dat land blijft thuis. Net als Australië, al blijft hun inzending Technicolour in de race. Zangeres Montaigne zal via een vooraf opgenomen optreden deelnemen.

Het coronaproof Songfestival 2021 zal doorgaan met de helft van het vooropgestelde publiek. Het Nederlandse kabinet wil het evenement als een zogenoemd fieldlab organiseren, een test in de praktijk om te onderzoeken hoe grote evenementen op een veilige manier kunnen plaatsvinden met publiek erbij.

Het logo werd lichtjes aangepast voor 2021:

Hieronder alle artiesten en hun liedjes. In dit artikel lees je meer over de selectieprocedures van de verschillende omroepen.

candidateflag

Azerbeidzjan

candidateflag

Griekenland

candidateflag

Ierland

candidateflag

Kroatië

candidateflag

Noord-Macedonië

candidateflag

Noorwegen

candidateflag

Oekraïne

candidateflag

Oostenrijk

candidateflag

Roemenië

candidateflag

San Marino

candidateflag

Slovenië

candidateflag

Tsjechië

candidateflag

Verenigd Koninkrijk

candidateflag

Zweden

Advertentie